Pages

Showing posts with label 2015. Show all posts
Showing posts with label 2015. Show all posts
Saturday, December 19, 2015

Mother's Day Philips Indonesia

Nggak kerasa ternyata 2015 akan segera berakhir. Banyak hal yang telah kita lewati, baik buruk maupun sedih dan senang. Desember merupakan bulan ke-12, bulan terakhir dalam tahun, dan bulan di mana kita merayakan hari ibu. Terutama, ulang tahun ibu saya yang jatuh pada 28 Desember.

Philips-with-KEB


Dan kali ini saya ingin sedikit menceritakan keberuntungan saya di bulan Desember bersama Philips Indonesia dalam mempersiapkan kejutan kecil untuk ibu saya. Singkat cerita, 2 hari yang lalu, saya diberikan kesempatan untuk turut menyemarakan: ‘Rayakan Hari Ibu dengan Kelas Memasak: Menjalin Ikatan Ibu dan Anak di dapur oleh Philips Indonesia’ atau ‘Philips Mother’s Day Cooking Class’ di Pullman Hotel, Thamrin, jakarta. Terima kasih untuk emak Tanti dan Mak Yunika yang sudah mengizinkan saya menjadi bagian acara. ^ ^
Saturday, December 12, 2015

REVIEW: Oscar Blandi Jasmine Hair Serum


‘Gorgeous hair is the best revenge.’

  —Ivana Trump


Oscar-Blandi

Hello, beautiful and bloody gorgeous ladies in the world!
I’m back! After worked trip almost a month. Now, I have a spare time to blogging. This post happened because I really satisfied after using OSCAR BLANDI Jasmine Hair Serum.
Tuesday, November 24, 2015

6 hal penting untuk mendapatkan kulit sehat!



‘Healthy skin is a reflection of overall wellness’

  —Howard Murad


Halo, beauties! Beberapa bulan ini kita sedang mengalami kemarau yang cukup panjang dan cukup panas. Super hot! Kadang sebel juga ya udah cakep-cakep dandan terus karena kena matahari jadi meleleh make up-nya.

picture taken from http://topnews.in/

Kadang kita masih suka berasa iri nggak sih dengan orang yang punya kendaran pribadi beroda empat? Karena mereka keluar pintu tinggal keluar masuk mobil aja? Ayo, ngacung!

Percaya atau nggak, seberapa tertutupnya mobil. Sinar matahari itu bisa tembus lho sampai dalam. Bahkan saking jahatnya bisa nembus ke dalam rumah. Hal ini lah yang sebenarnya harus lebih kita perhatikan. Apalagi kalau kita kemana-mana naik angkutan umum. Beuh! Udah panas, kena asep, pula. Bahayanya sinar matahari tidak hanya sampai situ saja. Sengatnya sinar matahari siang yang terdiri dari UVB dapat merusak keratin rambut dan tentunya kulit. Ya, kulit merupakan bagian tubuh yang paling penting untuk menunjang penampilan seseorang.

Dari sekarang makanya penting banget kita menjaga kesehatan kulit. Sebenarnya di usia 20an awal, kulit berada dalam kondisi paling bagus. Dalam waktu inilah yang paling tepat bagi kita untuk merawat kulit.

Merawat kulit dapat dilakukan dengan dua hal: perawatan luar dan dalam. Berikut beberapa tips yang perlu kamu simak.
Sunday, October 25, 2015

#BrowWowID ‘BENEFIT Knows Brows’ from YUCK to WOW!

HIIIIIIII… BEAUTIES! ^ ^
I’m so excited! HAHAHAHA…. Too much sugar in my blood!
Anyway, it’s not the point. All about how excited I was to post Benefit Cosmetics event!!!! Yep, I really want to have an opportunity to be a part of Benefit Cosmetics long time ago. Because when they have make up or brow class, mostly quite pricey for me. That’s why when I had a chance to participate, I submit to the event. And its freeeee! Say it again, FREEEE!!! HAHAHAHA…. Ok, I just overrated now.

Benefit-brow-wax


It’s all begun when I see through my feed on instagram. And I found the event promotion from Benefit Cosmetics about #BrowWowID ‘BENEFIT Knows Brows’ from YUCK to WOW! Talk Show to celebrate Central Department Store 1st Anniversary at Grand Indonesia. I was chosen 1 of 20 participants who will get goodies. Luckily!

Benefit-cosmetics-stage
Monday, October 12, 2015

A Day With Julie's Biscuit

‘If you feel there is something missing in life. It is almost always a biscuit’


Helllooo!
I AM BACK!


Now, lets talk about biscuit! Who doesn’t like biscuits? For me, biscuits kind of my best friend when I’m blogging, working, or just snacking time. Especially when I read books or travel miles away to somewhere. I make sure to always have them with me.

So, last week, I was invited to come to Julie’s Biscuit Media & Blogger Gathering: ‘A Day with Julie’s’ at XXI Club Djakarta Theatre. Can you imagine how excited I’m to be there?

Sunday, October 11, 2015

REVIEW: GIZI Super Cream

Halo, Oktober! Hallo, beauties!
Musim kemarau tahun ini bisa dibilang cukup panjang. Dengan cuaca yang kurang bersahabat membuat saya agak malas beraktivitas di luar ruangan. Teriknya matahari siang membuat wajah saya otomatis produksi minyak berlebih. Ditambah kulit wajah pasti langsung dehidrasi. Hal seperti itu yang bikin wajah saya beruntusan jerawat dan berminyak. Nggak seru kan kalau beraktivitas dengan wajah seperti itu? Dan jujur saja, saya adalah pengguna moda umum. Sehingga hampir pasti kulit ini cepat sekali kotornya. Walau tiap harinya saya selalu mengaplikasikan sun screen sebelum beraktivitas di luar rumah. Penting banget sebenarnya perawatan kulit sebelum beraktivitas agar kesehatan kulit selalu terjaga.


Sunday, September 20, 2015

REVIEW: SKIN FOOD Salmon Brightening Eye Cream

‘The eyes are the window to the soul’


  —Unknown



SKIN-FOOD-Salmon-Brightening-Eye-Cream

Hi, beauties! I finally have the time to update my blog. Today, I’m going to review SKIN FOOD Salmon Brightening Eye Cream. As mentioned in my skincare haul post, I bought SKIN FOOD Salmon Brightening Eye Cream in hurry because I really wanted to try. I’m dying to have an eye cream because my dark circle is getting worse these days. I’ve got recommendation from my bestie, Melissa, to try this one. Because it’s a good product and affordable. 
Thursday, September 17, 2015

Estée Lauder Beauty Blogger Gathering

Hi, beauty enthusiast!

I want to share with you that recently I attended an event held by Estee Lauder. Thank to Auzola for allowing me to be part of it. \ ( ^ ^ ) /

The event devided into 2 session and different day, September 11th and 18th, 2015. The first event was held at Pondok Indah Mall 1, Metro. Estee Lauder presented demo make up with Bobby Wang, a global make up artist of Estee Lauder. On this opportunity, Bobby Wang showed to us how apply smokey eyes without false lashes. Well, a big challenge! Because today, we will have that challenge!

Monday, September 14, 2015

Anna Sui Beach 2015 Collection Magic Trick

I AM BACK!!! I know I’ve been so out of date from my blog. HAHAHA… My job is getting hectic now. And need to do my primary thing.

Anna-Sui-Protective-BB-Cream

Monday, August 31, 2015

REVIEW: The Body Shop Strawberry Body mist

‘A Woman’s perfume tells more about her than her handwriting’

  —Christian Dior


Hello, September!
Today I’m going to talk about fragrance. Let’s veering off from make up reviews and sniffing scent of body mist from The Body Shop. I’ve been adore of The Body Shop body mist from quite some time now, my favorite being Strawberry body mist which I’ve repurchased when I used up the first ones. I think this time is third or fourth times(?) Why I repurchased Strawberry Body mist? Because smelled just so incredible. And it’s perfect for daily use. Even it doesn’t last long all day.

The-body-shop-body-mist
Tuesday, August 25, 2015

Beauty Skincare Haul


‘The best foundation you can wear is glowing healthy skin’



Hello… Hello… I wish I were not too late to post this ^ ^

Anyway, couple weeks ago I was so crazy and bought some of high-end beauty skincare. Yes, I spent my money wisely! HAHAHAHA….

Skincare-Haul

So, I’ve been hunting for perfect product of an eye cream with affordable and reasonable price. To be honest, I really love eye balm from L’Occitane. But you know how much does it cost me. Then I’m looking for other option. Started from that, I thought why I’m not buying other things that I really want since couple months ago? And some body mist that I ran out of stock? Although, this one is small haul. It consists of luxury, high end goodies that made my wallet want to run away screaming when it saw me pick them up.
Tuesday, August 18, 2015

REVIEW: Lancôme Trésor Midnight Rose

‘Your fragrance is your message, your scented slogan’

    —Maurice Roucel

Hellooo…. Everyone! Have a fabulous August!
Today we’re veering off the usual post event, gadgets, also make up reviews, and taking a sniff at the Trésor Midnight Rose Eau De Perfume, the latest edition from Lancôme Trésor family.

Lancome-Tresor-Midnight-Rose
Picture taken from http://www.perfumesreview.com/

To be honest, I never ever tried Lancôme perfumes before. So, it’s my first time. I’ve read some reviews about this perfume. And most of them really like this fragrance. First glance, I love this simple sample bottle. Elegant and classic, for me. The satin rose is nice touch. Even though Lancôme has been using this signature for previous edition. The overall color scheme on bottle used stays true with theme, Midnight Rose.
Monday, August 17, 2015

Lancôme Paris Beauty Event


‘Give a woman the right lipstick and she can conquer the world’


Hello everyone! I know this event post was getting so late!
But, hey, it’s better too late than never, right? So, last time I had a chance to join Lancôme Paris blogger gathering with Hanna Aninidita. Thank you for allowing me ^ ^

Lancôme-Paris-blogger-gathering


I was so lucky to get this opportunity to meet other beauty bloggers.


So, about 2 months ago I went to Lancôme Paris counter at Central, Grand Indonesia and meeting with 15 beauty bloggers. I was so happy to be there! Making new friend with other beauty enthusiast.

Lancôme-Paris-blogger-gathering


Wednesday, August 5, 2015

Internet Rocket My Republic

Selamat datang Agustus! Bulan penuh kemarau >.<



Biar panas kita tetap semangat ya! Hari minggu kemarin saya panas-panasan datang ke The Breeze, BSD untuk ketemu teman-teman bloggers. Walau jarak tempuh yang lumayan jauh ya. Tapi nggak bikin saya ciut untuk pergi.

Sebagai seorang blogger pemula, tentu saja aku dituntut untuk banyak belajar. Dari seringnya blog walking, nonton youtube vlogger, sampai browsing-browsing untuk survei bahan tulisan. Dan semua itu dibutuhkan koneksi internet yang baik.

Manfaat Teknologi Untuk Pendidikan

‘Techonology is just a tool. In terms of getting the kids working together and motivating them, the teacher is the most important’

    —Bill Gates

sumber gambar: http://goo.gl/shLYhu

Kemajuan teknologi sudah tidak dapat dipungkiri menjadi salah satu  penyebab berubahnya gaya dan pola hidup manusia. Dengan perkembangan multimedia yang semakin cepat dan berevolusi semakin baik, mempermudah banyak sisi kehidupan manusia modern. Apalagi, teknologi sangat membantu dalam bidang pendidikan. Contoh kecil saja e-learning (electronic learning). Konsep e-learning sendiri mencakup beberapa aspek yang saling bersinergi antara multimedia dan ilmu pengetahuan. Karena adanya cangkupan teks, grafik, gambar statis, animasi, film, dan suara. Banyak penelitian membuktikan bahwa penggunaan multimedia dalam pembelajaran menunjang efektivitas dan efisiensi proses pembelajaran. Perangkat yang digunakan pun berbagai macam, ada komputer/PC, smartphone, atau tablet.
Tuesday, July 28, 2015

Beauty Professional Indonesia

Hellooo… Happy Ied Mubarak for all my Muslim readers. I was happy because had quality time with my family. We talked a lot about job, lives, and everything. I hope you had a great time with family too.

Do you prefer traditional treatment like massage or technology treats? Have you ever done plastic surgery before? For me, it depends what you need. I’m not narrow minded about plastic surgery. But doesn’t mean I have to do that. So far, I don’t need anything to enhance. Yes, plastic surgery is to enhance your beauty.


Beauty Professional Indonesia 2015
Saturday, July 25, 2015

Tips Mewarnai Rambut di Rumah

‘I’m not someone who’s generally kept the same hair color. I like to be able to change it. You know, you can't change your surrounding, change your hair color!

    —Britanny Murphy


Halooo… Selamat Idul Fitri 1243H untuk teman-teman muslimin dan muslimah. Minal aidin walfa idzin ya. Mohon maaf bilamana selama ini ada kesalahan kata dan perbuatan baik disengaja ataupun tidak disengaja. Baik online atau pun offline ^ ^

Kali ini aku ingin membahas betapa mudahnya melakukan pewarnaan rambut di rumah. Sebenarnya ini adalah pengalaman pertama aku melakukan pewarnaan rambut di rumah. Apalagi mewarnai rambut orang. Iya, bukan rambut aku yang diwarnai. Tapi tepatnya ART-ku. :)))))



Jadi berawal dari bulan Ramadhan kemarin, ART-ku yang bernama Susan, ingin merubah penampilannya. Kebetulan aku punya cat rambut L’Oreal Paris Excellence Crème warna Purple Brown 4.26. Awalnya Susan merasa ragu. Karena ini menjadi #LembaranBaru dan kali pertama rambutnya dicat. Sebetulnya aku juga deg-degan sih. Secara takut hasilnya blentang blentong. Maklum, pertama kali. Dan lagi, yang kami takuti itu warnanya benar-benar ungu kemerahan nyala.

Saturday, July 4, 2015

L'Occitane Pivoine Skin care & Make Up Class


‘I’m a big believer in that if you focus on good skin care, you really won’t need a lot of makeup’

    —Demi Moore


Helloooowww… beauty enthusiast!
It’s july! Pay Day! Yeay!

L’Occitane En Provence, Pivoine collection, make up class

I recently attended an event held by L’occitane where they launched their new Pivoine collection. It was good meeting new friends and other beauty enthusiast. I couldn’t missed this one because I really love their hand cream product. It’s awesome!

In June, L’Occitane En Provence launched new Pivoine collection starts from hand cream, perfume, lip balm in 2 shades, face serum, moisturizer, bath oil and sooo much more!

Monday, June 22, 2015

Bagaimana menjadi seorang blogger?

‘Blogging isn’t about publishing as much as you can. It’s about publishing as smart as you can’


     —Jon Morrow


4G lte, smartfren, andromax 4G, andromax, andromax LTE, #go4Gready, cepat, 4G, handphone
Picture taken from http://www.katrinaleechambers.com/



Minggu lalu, tepatnya hari Minggu, 14 Juni 2015, saya mendapatkan kesempatan berkumpul di acara blogger gathering bersama Smartfren #Go4Gready. Awalnya saya mengira acara ini macam kebanyakan acara lainnya yang langsung ‘jualan’. Tapi dugaan saya salah. Dalam kesempatan yang hangat ini, tim dari Idblognetwork dan Smartfren menjelaskan bagaimana cara menjadi blogger professional.

Monday, June 15, 2015

Eau Thermale Avène The Experience launching event

Avène Eau Thermale Spring Water, Avène Eau Thermale sunscreen protection, French product

This past week has been a busy week for me. I received quite a lot of event invitations but unfortunately I couldn’t attend all of them. But as always, I tried my best to come to all of the events, you could read from my previous post. Now it’s getting most of the post about events! LOL

So this time I want to write about Eau Thermale Avène The Experience launching event. I couldn’t miss this one because my favorite MUA, Aldo Akira, has been using this product along his job. And I was curious with benefit of this water spray.