Pages

Friday, August 8, 2014

[Review] Precious Mineral BB Cream Bright Fit by Etude House!


Hello everyone! I think I’m gonna do posting more often. Since now I have more time to do it again, so here you go!


Starting from these year, I’m falling in love with BB cream. I’ve got poisoned by my friend who loves Korea stuff. 
Before that, I never used Korea cosmetics. And it’s something new for me. My friend, Melissa, was going to Korea couple months ago (I forgot exactly the date). Then she brought me a huge package of Korea cosmetics. I’ve got sample of night creams, masks, bb creams, eye creams, and I dunno what was that because she gave me a lot with variety brand. LOL!


Precious Mineral BB Cream Bright Fit, Etude House




So far I love Etude, The Face Shop, Skin Food, and Nature Republic. Because I think it’s fit with my skin and I’m not allergic with that. And then I just trying the sample of Precious Mineral BB Cream Bright Fit by Etude. They have 4 different shades. I tried all of them. Some of them not fits into my skin because too light.


Precious Mineral BB Cream Bright Fit, Etude House
left to right (brighter to darker)

Then I ended up choosing sand beige W15 shade on me. Here is the difference before and after applying Precious Mineral BB Cream Bright Fit. Though it may be harder to tell in the ‘face’ picture below, it’s definitely stunning!








Precious Mineral BB Cream Bright Fit, Etude House





I liket it! Because it makes my skin not too light just like wearing mask. I love the result because it helps to cover my big pores around 'T area', natural look, and of course my skin looks glowing like Korean actress! Lol! Just kidding! X))





This product so helpful to control my oily face. So I don’t need to re-apply my powder after that. Well, its blent very well onto my skin. Its smells just like floral scent, the scent fades away after couple of minutes. It covers imperfection quite nice and my face looks healthy glow because the BB cream is formulated with pearl mineral powder, brightening care sea algae, antioxidant moisture care. That’s why I choose this BB Cream for daily make up base. They also last long on my face.

Precious Mineral BB Cream Bright Fit, Etude House



I just bought Precious Mineral BB Cream Bright Fit, sand beige W15 shade last week at Plaza Senayan. I love the bottle. The pump packaging allows for better control in how much you want to use, without wasting too much product. [I hate jars. I ever once dropped it and it was broken]. It fits me who careless with stuff. Especially when I travel a lot.

Precious Mineral BB Cream Bright Fit, Etude House




Precious Mineral BB Cream Bright Fit, Etude House


The waitress was so nice to me. She just told me that I could make the Pink member card automatically when I bought it. Then she gave me some gift. So cute! ^.^


Precious Mineral BB Cream Bright Fit, Etude House

Can you believe it is notes? The notes shape are lipsticks, moistfull cream, BB cream and powder. So cutteeee ^.^ And I’ve got a cutie pen!


Precious Mineral BB Cream Bright Fit, Etude House



Here is the Pink membership card! So, every purchase that I do at Etude House with this card, I’ll get 20% discount as a member and 30% discount for all customer as end year promo! Grab it fast, girl! 

Precious Mineral BB Cream Bright Fit, Etude House


Precious Mineral BB Cream Bright Fit, Etude House
taken from http://www.etudehouse.co.id/


11 comments:

  1. Pengeeeen coba BB creamnya Etude, tapi harganya gak nahan. Yang aku bingung temen aku yang putih aja pake shade paling item W15 kayak yang mbak pilih ya, gimana aku yang item gini fufufu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Mbak Untje Van Wiebs salam kenal. Thank you sudah mampir. Sebenarnya aku hitam kok, mbak. Kenapa aku pilih shade itu karena biar nggak keputihan. Karena kalau setingkat lebih terang aku terlihat sedikit seperti mengenakan topeng. So far untuk yang aku pilih cocok aja. Mungkin mbak bisa coba testernya saja dulu. Waitersnya ramah kok. Mereka dengan senang hati melayani mbak Untje untuk memilihkan sesuai dengan warna kulit mbak dan yang mana kiranya cocok. Selamat mencoba ^ ^

      Delete
    2. aku lupa info. Ini aku beli diskon 50%. Dan aku pakai ini sih awet. Sedikit aja sudah bisa cover leher sama muka. So far aku juga bukan pemakai make up tiap hari sih. Kira-kira aku bisa bertahan untuk 1 botol ini untuk pemakaian kurang lebih 1-1.5 tahun :)

      Delete
  2. selamat mbakkk.. sama repiu nyaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah... selamat apa toh mbak Wina? Aku justru selamatnya karena mbak Wina sudah sudi mampir kemari ^ ^ thank you ya mbak

      Delete
  3. Ka, aku blm pernah memakai make up sebelumnya
    apakah bagus pakai Etude ? terus pakainya yg mana aja ? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Nur Assyfa. ^ ^

      Maaf baru bales ya. Terima kasih sebelumnya sudah main-main kemari :)

      Aku pakai Etude dikarenakan kandungan mineralnya tinggi. Soalnya aku punya masalah kulit kan, berminyak dan gampang banget jerawat. Saranku sih baiknya memang kamu pakai produk buatan Asia krn kandungan bahannya lebih cocok sama kulit kita. Sedangkan produk Amerika/Eropa, menurutku ya, memang bagus banget. Tapi untuk base cosmetic itu terlalu berat utk kulit kita (baca: Asia). Apalagi kalau kamu masih muda. Kasian pori-pori kulitnya ketutupan make up yang berat-berat. Lain halnya kalau maskara, eye liner, produk Amerika/Eropa juaranya.

      Aku untuk foundation cuma pakai Etude ini. Sebelumnya aku pernah pakai skin food. Tapi pindah ke etude karena suka wanginya dan ternyata ngurangin kadar minyak. Soalnya aku tipe males dandan bekali-bekali hehehe... Memang harganya cukup mahal. Tapi biasanya produk make up itu aku nyicil nabung karena pasti untuk pemakaian long term. Kalau pun membeli, usaha kan di counter asli atau online shop yang terjamin. Inget, make up palsu itu resikonya kanker kulit.

      Delete
  4. Ini mahal ya mbak? Kalau gak salah ini kosmetik ternama juga kan ya di Korea :) Kalau aku gak suka pake foundation mbak, berasa kurang alami aja :p meskipun mukaku berbintik coklat dari kecil, berminyak dan kadang jerawatan, alhamdulillaah teratasi sama rutin pakai teh hijau di scrubin gitu. Jadi aku dandan cuma pakai lotion baby dan bedak tabur baby aja plus lipstick :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Mbak Arifah, salam kenal sebelumnya. Terima kasih sudah mampir ya ^ ^
      Lumayan sih, mbak. Harga normalnya 400rb. Tapi kemarin sempat ada promo bisa sampe setgh harganya. Memang Etude merupakan salah 1 kosmetik ternama di Korsel.
      Hehehe... menurutku tiap orang berbeda-beda ya. Ada yang suka pakai make up atau nggak. Ada yang suka light make up atau pun sebaliknya. Sehari-hari pun aku seperti itu, tanpa make up sama sekali blas. Biasanya aku make up kalo mau meeting atau ada acara aja. :)

      Delete
  5. Baca review mascara too faced dan baca ulang review bb cream ini, jd berpikir bahwa make up2 yg dijual di Indonesia memang cenderung mahal ya. Pdhl kalau tdk terlalu mahal , bb cream etude ini bagus bgt buat make up sehari2 dengan hasil natural. Suka bangettt ma bb cream etude ini , biar cling2 kyk artis Korea . Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Glowiingg ya sisss... tapi jangan lupa sama alisss! (((ALIS))) Hahahaha

      Delete

Today a reader, tomorrow a leader. A good readers live a comment here ^ ^
I always try to reply your comment and visit back to your blog/website. So, keep coming back and we can be a friend xoxo